Vi giver vores overskud til kræftforskning

Siden 1977 har vi givet vores overskud til kræftforskning i Danmark.
Alene de seneste 4 år har vi med glæde og stolthed doneret mere end 40 millioner kr.

NEYE butikkerne er nemlig ejet af NEYE-Fonden og der er derfor ingen aktionærer, som skal have en bid af kagen. Til gengæld har vi vores gode og vigtige formål, som vi støtter helhjertet. Og det samme gør du, lige meget hvad du køber hos os.
w26_Imagebanner_3200x700_fonden.jpg

Tak fordi du støtter os i kampen mod kræft

Når NEYE-Fonden støtter, så kan beløbene både være mindre og større engangsdonationer, så vel som flere løbende professorat donationer. Dette er kun muligt, fordi du og alle vores andre fantastiske kunder handler i NEYE. Om du besøger vores butikker eller handler online hos os, det er sagen underordnet. Lige som formålet heller ikke er begrænset af, hvilke produkter du køber hos os. Det er nemlig via NEYE kædens overskud, at vi støtter kræftforskning i Danmark og det er således skabt på baggrund af de mange tasker, rygsække og kufferter, som vi hver dag får over disken. Så hvis du alligevel har besluttet dig for at købe en taske, kuffert eller noget helt tredje – ja, hvorfor så ikke købe det et sted, der giver noget igen?

Du kan læse mere om nogle af NEYE-Fondens donationer nedenfor og om vores kamp mod kræft, som du støtter, hver eneste gang du handler i NEYE. Tak til dig.

CEO, Camilla Raffnsøe, fortæller om hvorfor NEYE-Fonden støtter kræftforskning

CEO i NEYE-Fonden, Camilla Raffnsøe, fortæller lidt om, hvad det betyder for alle i NEYE at gå på arbejde hver dag for at gøre en forskel i kampen mod kræft.

Om NEYE-Fonden

NEYE-Fonden, som ejer alle NEYE butikkerne, blev grundlagt i 1977.

NEYE-Fonden støtter sygdomsbekæmpelse i Danmark - nærmere bestemt kræftforskning. Dette gøres via det overskud, som NEYE butikkerne genererer. Det er NEYE-Fondens bestyrelse, der hvert år beslutter, hvilke projekter donationerne skal gå til. I bestyrelsen sidder altid et lægefagligt medlem, så det sikres, at pengene kanaliseres hen, hvor de gør bedst nytte. Pt. er det lægefaglige bestyrelsesmedlem Professor ved Københavns Universitet, DSc Ole William Petersen, Dept. Of Cellular and Molecular Medicine.

I NEYE-Fondens vedtægter fremgår det, at "De penge, der indtjenes i lædervarefirmaet NEYE, skal komme det samfund til gode, i hvilket pengene er tjent". NEYE-Fonden har således siden grundlæggelsen doneret millioner af kroner til forskellige forskningsprojekter og professorater – alle med det formål at forske i kræft og forebygge sygdommen.

Læs mere om NEYE-fondens historie her

Professor Hans H. Wandall om sit kræftforskningsprojekt

Hør Professor Hans H. Wandall fortælle som sit kræftforskningsprojekt, som NEYE-Fonden har støttet med 3 millioner kroner. Projektet går ud på at undersøge sukkerstrukturers påvirkning af kræftcellers vækst.

Oktober 2018: Professor får 3 millioner kroner til at undersøge nye behandlingsformer for kræft

Læge og Professor Hans H. Wandall har fået tre millioner kroner fra NEYE-Fonden til undersøge, hvordan ændringer i sukkerstrukturer påvirker kræftcellers vækst. Forskningen kan få betydning for behandlingen af de mange danskere, der rammes af f.eks. lunge-, bryst- og mavecancer.

"Vi har kendt til de korte sukkerstrukturer på overfladerne af kræftceller i op til 40 år, og vi ved også, at det har betydning for kræftprognosen i mange tilfælde. Alligevel har vi en ringe forståelse af, hvad sukrene betyder for kræftcellernes vækst og invasion. Det skyldes hovedsageligt sukrenes komplekse opbygning og mangel på metoder til at undersøge deres funktion" siger Hans H. Wandall og fortsætter:

"Næste skridt er at bruge helt nye metoder til at undersøge, om de ændrede sukkerstrukturerer gør kræftcellerne mere invasive og i så fald hvordan. Med mere viden om området kan potentielt bane vejen for helt nye og mere præcise behandlingsformer for kræft. F.eks. er der mulighed for at udvikle antistoffer, som i kombination med immunterapi kan revolutionere behandlingen af solide tumorer af eksempelvis lunge-, bryst-, tyktarm- og mavecancer"

I 2018 donerede vi 8.390.000 kr til kræftforskning

Du kan læse mere om nogle af NEYE-Fondens donationer og om vores kamp mod kræft, som du støtter, hver eneste gang du handler i NEYE. 


Se NEYE's donationer her
w04_SpotComponentCTA_1600x960_LOGO_v2.jpg