Guide til håndbagage

Det kan være svært at holde styr på reglerne for håndbagage for de mange flyselskaber, da reglerne er forskellige fra flyselskab til flyselskab. Hos NEYE har vi lavet en guide, så du er klædt på til din næste rejse med håndbagage. Der er også gode råd at hente, til valg af den rigtige kabinekuffert og hvordan du pakker din håndbagage til dig selv og dit barn.
w24_Imagebanner_3200x700_v1.jpg

Kuffert - Hvad skal jeg vælge?

Det er nogle gange svært at beslutte sig for, om man skal pakke en større kuffert til rejsen som skal checkes ind, eller om man kan nøjes med en håndbagage. De fleste flyselskaber tillader dog, at man både har en håndbagage, i form af en kabinekuffert og en ekstra mindre taske til den bærbare computer og værdigenstande, så der er rig mulighed for at få det nødvendige med, selvom du kun rejser med håndbagage.

Hvis du nyder ikke at skulle møde op i lufthavnen to timer før afgang for at checke din bagage ind, og vente ved rullebåndet for at få din bagage udleveret igen, når du alligevel kun er væk et par dage, så er det en god ide at begrænse sig til kun at rejse med håndbagage. Du sparer tid og kan nemt og effektivt komme igennem lufthavnen.
Vær dog opmærksom på de forskellige flyselskabers regler for håndbagage. Hvis du har svært ved at holde dig inden for selskabets krav til vægt, kan en letvægtskuffert være løsningen, så du ikke overskrider grænsen og dermed må efterlade noget i lufthavnen eller betale overvægt.

En letvægtskuffert i kabinestørrelse vejer typisk under 2 kg. Hvor almindelige kufferter i den størrelse vejer 2-3 kg.

Se alle kabinekufferter her.

Se det store udvalg af kufferter her.

Hvad skal man have med? Pak din håndbagage rigtigt

w24_SpotComponent_1_1200x960_PAKKEGUIDE.jpg

Hvor stor en kuffert må man have med som håndbagage?

Det er flyselskaberne, der fastlægger, hvor meget håndbagage og bagage du må have med på flyet, før du skal betale overvægt. Du kan med fordel kigge på dit rejsebureaus eller flyselskabs hjemmeside, når du bestiller rejsen. Her oplyses de gældende regler for håndbagage. Reglerne for håndbagage på flyet afhænger ikke kun af vægt, men også af målene på bagagen. Disse mål for håndbagage kan ligeledes ses på de fleste flyselskabers og rejsebureauers hjemmesider.
Reglerne for håndbagage bliver reguleret løbende - derfor er det en god idé at holde dig opdateret. Læs også på Københavns Lufthavns hjemmeside; Regler for håndbagage.

Hvorfor vælge en kuffert med TSA lås?

Overvejer du om din håndbagage skal være udstyret med en TSA lås, kan du her læse meget mere om vigtigheden og brugen af denne lås.

KLIK HER
w05_blog_1136x700_tsa.jpg

Regler for væsker

w24_SpotComponent_1_1200x960_rejs.png

Valg af den rigtige kabinekuffert

Om dit valg falder på en kuffert med 2 eller 4 hjul (trolley eller spinner), hardcase eller softcase, afhænger af hvilken ferie du skal på. 

2 hjul
Kufferter med to hjul er oplagte til storbyferier. Her kan det være svært at gå ned igennem små snørklede gader, med et underlag af brosten, trækkende med en firehjulet kuffert. Hvis kufferten derimod kun har to hjul er det langt nemmere at trække den efter sig, selvom underlaget er ujævnt, da de er langt mere terrængående og ofte har større hjul, der kan komme op og ned af kantsten.

4 hjul
Kufferter med fire hjul er oplagte til charterferier eller business rejser, hvor du bliver transporteret nemt og bekvemt fra lufthavnen til hotellet og tilbage igen. Denne type kuffert er meget nemmere at manøvrere rundt med på et lige underlag, og du behøver nærmest ikke trække kufferten, men blot skubbe let til den.

 

Hardcase
Hardcase kufferter er ofte fremstillet i polycarbonat, som giver en ekstrem holdbarhed. Denne type kuffert er god til at sikre skrøbelige genstande i bagagen. Derudover er den lettere at holde ren og dens overflader absorberes ikke af vand.

Softcase
Softcase kufferter er fremstillet i stof, og beskytter derfor ikke din bagage på samme måde som en hardcase kuffert. Denne type kuffert har dog den fordel, at de ofte er lidt lettere. Nogle kan trykkes en smule sammen, hvis de ikke er fyldt helt op, hvilket gør dem lidt mere fleksible. De fås også med mange små indre og ydre rum, som giver ekstra tilgængelighed.

Hvis du har brug for en kabinekuffert i hardcase eller softcase, skal du kigge efter kufferter, der er max 55 cm., eller som på anden vis er angivet som kabinekuffert.

Se alle kabinekufferter

w05_Imagebanner_3200x700_BOERN.jpg

Håndbagage til børn

Hos de fleste flyselskaber, afhænger den mængde bagage du kan medbringe, af dit barns alder og den type billet du har købt. Børn under 2 år har ofte ingen bagage tilknyttet, hvorimod børn over 2 år med en børnebillet, kan medbringe den mængde indchecket bagage og håndbage som billetten tillader. Dette er dog lidt forskelligt fra flyselskab til flyselskab.

Håndbagagen til dit barn, er ofte vigtigere end din egen, eller bør i hvert fald være mere velovervejet, da det er med til at afgøre om dit barn får en god rejse til og fra destinationen. Her er det vigtigt at pakke det mest nødvendige, som varierer fra alder til alder. Tænk over at dit barn skal have mad og drikke med, og noget der kan underholde dem. For uden rejsetiden kan der nemt opstå situationer, der gør ventetiden længere, både før, under og efter flyveturen.

Hvilken type håndbagage du bør vælge til dit barn, er et spørgsmål om alder og temperament. For mange mindreårige vil en lille rygsæk være den bedste løsning, hvorimod en lille rullende kabinekuffert med et sjovt print ofte synes bedre til det ældre barn, som har brug for lidt mere oppakning. Hos NEYE har vi et bredt udvalg af rygsække og kufferter til dit barn, der egner sig godt som håndbagage til jeres næste rejse. Lad dig inspirere af udvalget fra mærker som Disney, Trunki, Fjällräven, LEGO, Pick&Pack og Reisenthel.
w24_SpotComponentCTA_1600x960_kabinekuffert_regler.jpg

Håndbagage

Se vores udvalg af kabinekufferter & håndbagage

Klik her