Guide til læderpleje

Hos NEYE finder du plejeprodukter til tasker og accessories i skind, læder og kunstskind. Du kan passe på din taske og forlænge levetiden med imprægneringsprodukter – som naturligvis også er velegnet til punge, handsker eller andre lædervarer som f.eks. sko. Produkterne findes både i læderlotion, læderbalsam og imprægneringsspray samt de praktiske wipes.
w24_Imagebanner_3200x700_V2.jpg

Glat skind

De fleste typer glat skind har godt af imprægnering før brug, samt imprægnering efterfølgende efter behov. Det kan du med fordel gøre på de fleste modeller, dog fraråder både Belsac og Adax dette. Men selv uden imprægneringen, skal du ikke være bange for at bruge dine glatte skindtasker til hverdag. Typisk vil din taske kunne rengøres hurtigt og enkelt med en hårdt vredet klud. Det er vigtigt, at du ikke gør kluden for våd, da det kan skabe vandmærker. Ironisk nok vil den kun let våde klud i de fleste tilfælde, faktisk kunne fjerne eventuelle vandmærker, ved at gnide den forsigtigt på området af mærket. På den måde suger kluden vandet ud af læderet.

Er skindet nusset og slidt, kan du meget enkelt, få den til at se ud som ny. Et rigtig godt produkt, som vi anbefaler i NEYE, er Collonil Gold Premium Leather Polish, som er en fugtgivende og beskyttende læderlotion. Gnid lotionen grundigt ind i læderet på hele tasken med en ren klud og resultatet er en taske, der nærmest er flottere end da du købte den.

Ruskind

Ruskind er et noget sværere materiale at rengøre på grund af den ru overflade. Dog kan det med lidt knofedt, ligesom glat læder, oftest rengøres med en hårdt opvredet klud. Forebyggelsen er også vigtig her og dine ruskindstasker kan derfor med stor fordel imprægneres med f.eks. Collonil Classic Waterstop eller en imprægneringsspray.

Har du været så uheldig at få en fedtplet på dit ruskind, kan det fjernes ved at dække mærket med talkum. Lad den stå og arbejde natten over, så vil pulveret på den måde absorbere fedtet, og du kan derefter tørre talkummet af med en klud. Med minimalt arbejde og forbrug, kan du altså holde liv i selv de tasker, du aldrig havde troet, du ville komme til at bruge igen.

Pleje af andre typer

Åleskind:
Den bedste måde at pleje et åleskindsprodukt på er ved at imprægnere det inden brug. Åleskind tåler ikke særlig godt vand og stærkt sollys. Hvis dit åleskindsprodukt skulle blive vådt og krøllet, er det bedst, du lægger det til tørre et sted uden direkte sollys. Er det forsat krøllet efter tørring, kan du bruge en føntørre med meget svag blæst og varme, da det vil glatte produktet ud.

Pels:
Pels kan børstes med en tør børste eller en svamp, hvis der er kommet snavs på det. Man skal ikke imprægnere pels.

Kunstlæder:
Kunstlæder eller PU, som det også kaldes, kan rengøres med en hårdt opvredet klud. Det kan med fordel imprægneres med Collonil Classic Waterstop eller Collonils pleje til kunstskind.

 

 

Lak:
Lak er et kunstmateriale, der afskyr snavs og fugt. Derfor er det let at vedligeholde. Det kan tørres af med en hårdt opvredet klud og efterfølgende med en tør klud. Hvis der kommer ridser i det på udsatte steder, kan det nogle gang repareres med en neglelak i samme farve. Men dette bør du teste på et skjult område inden og reparation af denne slags er på eget ansvar.

Nylon:
Nylonmaterialer som skoletasker, sportstasker og bløde kufferter kan med fordel imprægneres, så de skyr fugt og snavs endnu bedre. Collonil Classic Waterstop er ideel til formålet. Bliver tasken snavset kan den tørres af med en klud. Den kan også – i enkle tilfælde – klare en tur på skånevaske program. Dette er dog på eget ansvar.

Lotion, balsam eller spray?

Se vores udvalg af imprægnering og andre plejeprodukter til skind og andre materialer.

Køb plejeprodukter
w24_SpotComponent_1_1200x960_v1.jpg